ASAP werkt samen met scholen, verenigingen en bedrijven. Wilt u de stichting ook helpen? Kijk hieronder wat de mogelijkheden zijn! ASAP staat open voor nieuwe ideeën en benadering van uw kant: heeft u een plan of initiatief? Neem vooral contact met ons op!

Scholen

Lagere en middelbare scholen zijn belangrijke partners voor ASAP. Enerzijds zet een aantal scholen zich actief in om geld in te zamelen voor specifieke projecten. Daarnaast zorgen activiteiten, gastlessen en samenwerkingen met deze scholen voor bewustwording onder jongeren van de situatie in Afrika en specifiek in Burkina Faso en het werk dat de stichting daar doet.

ASAP verzorgt gastlessen op zowel lagere als middelbare scholen.Heeft u interesse in een gastles, of lijkt het u leuk om met uw school een actie zoals bijvoorbeeld een inzameling, een sponsorloop of een verkoop te organiseren? Neem dan contact met ons op.

Verenigingen

Verenigingen en serviceclubs werven geregeld fondsen voor ASAP. Uiteraard is deze hulp zeer gewenst en welkom. Het is mogelijk om in overleg specifieke projecten uit te zoeken die u met uw vereniging of club volledig kunt ondersteunen. U kunt dan bijvoorbeeld een school, een groep leerlingen of een medisch centrum “adopteren”.

Bedrijven

Bedrijven steunen ASAP door middel van donaties en het geven van relatiegeschenken via de stichting. Deze relatiegeschenken bestaan uit bronzen beeldkunst en leren producten (pennenhouders, sieradendozen e.d.) uit Burkina Faso. Het is mogelijk om een beeld speciaal op maat te laten ontwerpen voor uw bedrijf. Meer informatie vindt u op www.burkin-art.com

Natuurlijk zijn er ook een heleboel andere mogelijkheden te bedenken voor steun van bedrijven. Zo kunt u denken aan kerstpakketten met producten uit Burkina Faso of bijvoorbeeld het in geld doneren van overgebleven vrije dagen. Misschien heeft u wel een heel ander idee: laat het ons weten! Wij staan open voor nieuwe vormen van samenwerking.

 • Gastlessen op school

  ASAP verzorgt gastlessen op zowel lagere als middelbare scholen. Heeft u interesse in een gastles, of lijkt het u leuk om met uw school een actie zoals bijvoorbeeld een inzameling, een sponsorloop of een verkoop te organiseren? Neem dan contact met ons op.

 • Ideeën om een actie voor ASAP te organiseren

  case-scholen

  Sponsorloop

  Onderneem een actieve actie en ga lekker wandelen of  rennen met je klas, en laat ouders, familieleden en bekenden u sponsoren voor stichting ASAP!

  Rommelmarkt

  De hoeveelheid rommel die kinderen en families verzamelen vormt een goede start voor een leuke markt. Je kunt je rommel kwijtraken, leuke dingen vinden en er een gezellige dag van maken.

  Koekjes bakken, schilderijen maken, beeldjes kleien, en verkopen

  Op een markt kan je natuurlijk ook goed andere dingen verkopen, bak bijvoorbeeld koekjes en andere dingen, maak schilderijen of klei beeldjes die verkocht kunnen worden.

  Verzorg een optreden

  Maak een theatershow, musical, vorm een bandje of doe een dans. Maak er een mooi optreden van en laat ouders en familieleden entree betalen!