Stichting ASAP helpt het verlichten van armoede in dorpen in Burkina Faso

Investeren in duurzame ontwikkeling

Wat Stichting ASAP bijzonder maakt is de manier van werken: de eigen inbreng van dorpelingen is vereist voor een duurzame ontwikkeling. De kosten van de stichting worden zo laag mogelijk gehouden. Dit zorgt ervoor dat 95% van de fondsenwerving daadwerkelijk besteed wordt aan projecten in Burkina Faso!

In de spotlight: het LAP (middelbare agrarische school) in Burkina Faso! Helpt u mee?

Deze maand willen wij graag het LAP, onze middelbare agrarische school, in het zonnetje zetten!Omdat het niveau van middelbaar onderwijs in Burkina Faso vrij laag is, hebben wij in 2011 alweer een middelbare agrarische school opgestart, zodat het onderwijs goed...

Actueel

Over ASAP

In 1997 heeft Hervé Millet Stichting ASAP opgericht na 40 jaar brievencontact met zijn correspondentievriend Jean Millogo in Burkina Faso. Hervé regelde dat als de dorpelingen zelf een kliniekje zouden bouwen, de Burkinabeese regering een verpleegkundige zou uitzenden. Zo’n kliniek was hard nodig en een langgekoesterde wens van de bewoners van Fina.

Laatste blogs van Hervé

Laatste week van reis naar Burkina Faso

Laatste week van reis naar Burkina Faso

Het was een vreemde week. Donderdag was de islamitische feestdag ‘Mouloud’. In de nacht van dinsdag op woensdag was er opnieuw een poging tot een staatsgreep. Geen mogelijkheid om te reizen naar de...

weer een up-date uit Burkina Faso

weer een up-date uit Burkina Faso

Een tweede week is voorbij gevlogen. Ik werkte op kantoor, thuis en 2 uitstapjes buiten de stad hielden mij erg bezig. Een nieuw ziekenhuis in Bobo Dioulasso onder constructie, gebouwd door de...

Zo helpt u mee!

Projecten financieren

U kunt ASAP helpen door middel van een donatie. Zowel eenmalige als maandelijkse of jaarlijkse giften zijn meer dan welkom!

Doneer spullen

Voor ons kantoor in Burkina Faso kunnen we kantoorbenodigdheden gebruiken. Ook kleding is altijd welkom!

Een origineel cadeau!

Bent u op zoek naar een origineel cadeau of een relatiegeschenk? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! In samenwerking met een aantal gerenommeerde lokale kunstenaars uit Burkina Faso verkopen wij bronzen beelden. Wat uw aanschaf nog specialer maakt: de opbrengst van de verkochte beelden komt ten goede aan onze projecten in Burkina Faso.

Erkend Goed Doel

Stichting ASAP is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet u zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Meer weten over Erkende Goede Doelen en gerust geven? Kijk op geefgerust.nl.

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!